sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kuukauden nousija - sijoituskisan voittaja on ratkennut

Reilu vuosi sitten käynnistin toisenlaisen sijoituskisan kauppalehden keskustelupalstalla. Kisaseurannan aloitin tässä blogissani, kun viime kesäkuussa tämän bloginpidon aloitin.

Kisan idea ja avaussanat löytyvät täältä.

Kisatilanneseuranta ja kisan säännöt löytyvät täältä.

Tuolta kisatilanteen seurantasivulta löytyvät myös kisasta tänne blogiin kirjailemani väliraportit.

Nyt kisa on päättynyt ja lopputulokset selvillä


Kisan voitti lopulta ylivoimaiseen malliin nimimerkki nimeltä "Susirajan Sissi". Sissin kokonaistuotto kisassa oli +138,55%. Hänen kokonaistuottonsa oli lähes yhtä suuri, kuin kisassa kolmen seuraavan kisaajan kokonaistuotto yhteensä. Sissin valintaperusteita ja muuta kommentointia kisan aikana oli myös ilo seurata Kauppalehden keskusteliupalstalla kisaa käsittelevässä keskusteluketjussa.

Kisa osoitti (jälleen kerran) että ajoittaminen ei ole helppoa. 2/3-osaa kisaajista hävisi kisassa referenssinä mukana olleelle "Heimo Holdarille", jonka sijoituksena koko kisan ajan oli OMXH25 ETF. Heimon kokonaistuotto kisassa oli -6,38%. Kisassa oli myös mukana "Tikkaa heittävä Apina", joka valitsi osakkeensa ja niiden vaihtopäivät arpomalla. Apinan kisa meni mönkään, kun heti ensimmäinen arpa osui -53,04%:n putoajaan. Kokonaistuotto Apinalla oli -47,36%, joten loppukisan Apina pärjäsi paremmin kuin tuo 2/3-osaa kisaajista ja olisi ilman ensimmäistä miinaa voittanut myös Heimo Holdarin.

Myös nimimerkillä "Arvo Noppa" kisannut arpoi osakkeensa elokuusta eteenpäin ja hänen kokonaistuottonsa oli +28,03%, vaikka elokuussa kumulatiivinen tuotto oli vielä pienellä miinuksella. Arpaa näyttää siis olevan vaikea voittaa, kun pörssisijoittamisesta on kyse.

Tarkemman analyysin kisan kärkipään suorituksista kirjoittelin Kauppalehden kaeskustelupalstalle.


Nimimerkki "Kinski*" tiivisti hyvin kisan kokemukset seuraavaan lauseeseen:

"Martta-Kyllikin vuoden mittainen oppitunti lyhytjänteisen osakepoiminnan vaikeuksista on vaikuttava!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti