tiistai 24. marraskuuta 2015

Rantasaunan rakennusprojekti, osa 1 - Tie saunalle

Viime kesänä kirjoitin blogin rantasaunan rakennuslupabyrokratiasta. No lupa tuli haettua ja se myös myönnettiin. Toki lupa tuli, kun en yrittänyt mitään erityistä, vaan pyrin noudattamaan tarkasti rakennusjärjestyksen määräyksiä.

Rakennusprojekti alkoi tien teolla uuden saunan paikalle. Uutta tietä piti tehdä noin 100 metriä ja lisäksi vahvistaa mökkisaareen johtavaa siltaa. Tien alta kaatui kymmenkunta haaparunkoa ja mökin alta joitain runkoja lisää.

Tien pohjan raivausta

Rantasaunan paikka
Sillan vanhat tukirakenteet

Ajosillat hankittu

Aluksi selvittelin sillan vahvistamiseksi vuokralle hankittavia ajosiltoja, mutta niiden saatavuus olikin yllättävän huono. Koko Kymenlaaksosta ei sellaisia tuntunut löytyvän vuokralle ja pääkaupunkiseudulta kuljetuskustannukset kasvoivat yllättävän suureksi. Siksi päädyin lopulta ostamaan ajosillat omaksi. Nyt jälkeen päin päätös osoittautui hyväksi. Soran ajoa on ollut pitkin syksyä sen verran paljon, että ajosillat ovat maksaneet itsensä moneen kertaan vuokravaihtoehtoon verrattuna. Nyt sillalle on taattu 10 tonnin akselipaino ja kestävät varmasti minun loppuikäni.

Tien ja saunan alta sain talteen yhteensä noin 30 3,0 - 4,5 metriä pitkiä haapatukkeja. Niistä sahailen ajan kannssa kahden tuuman paksuisia tuppeen sahattuja lankkuja, joista saa sitten hyviä terasseja ja pitkospuita saunarantaan ja mökin ympärille.

Halkoja ja haapatukkeja riittää kotvaksi

Pidemmät ja paksummat tukit
Tien pohja raivattuna

Puita karsiessa ja moottorisahaa pyöritellessä sain vasempaan ranteeseen jännetuppitulehduksen, joka ei ole vieläkään kunnolla parantunut.

Valmiina tie uudelle saunalle näyttää tältä




Seuraavassa osassa saunan pohjien teko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti