sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Kuukauden nousija -sijoituskisassa ensimmäinen salkun tuplaus

Kisataulukot on taas päivitetty #Martinmallit -kisasivulle:

http://martinmallit.blogspot.fi/p/kuukauden-nousija-sijoituskisa.html

Marraskuussa kisan kova sana on ollut Outotec. Kisakärjen kuuden ensimmäisen joukossa neljän kisaajan valinta on tällä hetkellä Outotec.

Kärjessä jyrää kapitaali-ali tuplattuaan kumulatiivisesti salkkunsa. Tarkka kokonaistuotto on +102,39%. Kakkosena Susirajan Sissi +92,20% tuotolla. Ja kuudennelta sijalta pronssille on kirinyt kolmella yli 10% swingillään taanilinn32, kokonaistuottoa 48,88%. Kaikkiaan 12 kisaajaa on nyt kumulatiivisesti swingeissään plussalla. Viimeisenä näistä Heimo Holdari, joka on koko kisan ajan holdannut OMXH25 ETF:ää

Marraskuun paras toteutunut swingi oli calebbin Outokumpu 29.9. - 12.11. eli 44 päivässä +38,53%. Itse asiassa tämä on koko kisan kovin swingi. Parikymmentä päivää lyhemmällä swingillä olisi calebbi päässyt vielä selkeästi parempaan tuottoon. Tämä kisa on hyvin osoittanut muistisäännön: "Jos holdaat niin holdaa, älä veivaa. Ja jos veivaat niin veivaa, älä jää holdaamaan."

Toiseksi paras swingi löytyy taanilinn32:lta. Hänen Finnair tuotti 6.10. - 16.11. +29,83%. Kolmas oli Kinski*:n Kone 29.9. - 12.11. +21,03%. Kaikkiaan kuusi swingiä tuotti yli 10%, kun swingejä marraskuun aikana on tehty 21 kappaletta. Siis reilu neljännes toteutetuista swingeistä oli varsin onnistuneita. Tällä hetkellä viidellä kisaajalla on yli 10% swingi menossa. Saas nähdä, kuinka moni heistä holdailee sen pitkäksi.

Tällä hetkellä selvästi suosituin swingiosake on Outotec. Se löytyy yhteensä kuudesta salkusta. Nokiaa löytyy kolmesta salkusta. Ja kahdesta salkusta löytyy sekä Outokumpua että Nordeaa.

Tässä vaiheessa kisaa suosituin swingiosake kautta aikain on ollut Nokia, yhteensä 25 swingiä. Niistä kaksi on tuonut yli 10% ja yhteensäkin vain seitsemän swingiä on päätynyt plussalle.

Toiseksi suosituin osake on ollut Elektrobit / Bittium, joilla yhteensä on tehty 22 swingiä. Näistä viisi on tuonut yli 10%. Kolmanneksi suosituimpana löytyy Outokumpu 19 swingillä. Outokummulla on tehty kuusi yli 10%:n swingiä, mutta toisaalta myös useita raskaasti tappiollisia swingejä. Kaikenkaikkiaan kisassa on tehty tai on meneillään 36 yli 10%:n swingiä.

Kisasta on jäljellä vielä reilu neljännes, eli mitä vain voi vielä kisatilanteessa tapahtua. Silti täytyy nostaa hattua kisan kärkipäässä oleville. tavallisissa sijoituskisoissa pärjää, kun sattuu arpomaan itselleen parhaat nousijat. Tässä kisassa on onnistuttava useita kertoja osakevalinnoissaan, jos meinaa pärjätä. Pelkällä tuurilla ei tuollaisia tuloksia saa aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti