tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kuukauden nousija - sijoituskisa

Olen sijoittajana kokeillut monenlaista: päivätreidauksesta indeksisijoittamiseen ja Suomiosakkeista warrantteihin. Mutta vielä ei ole löytynyt sitä viisastenkiveä, jolla tällainen tavallinen bullero rikastuisi. Viime vuosina olen lähestynyt asiaa joukkoistamisen ja parviälyn kautta. Tuleeko parempia sijoituspäätöksiä sillä, että iso joukko osaavia sijoittajia jakaa tietoa keskenään? Miksi juuri tänään juuri tuo osake lähtee nousuun?

Toisaalta minua on ärsyttänyt perinteisissä sijoituskisoissa niiden hyvään tuuriin perustuva logiikka. Niissä nimetään osakkeet, katsotaan satunnaisena päivänä niiden kurssi, ja sitten odotellaan ennakkoon sovittu aika kenellä kävi munkki. Tällaisia kisojahan on sijoitusmaailma pullollaan.

Kisan säännöt pitäisi olla sellaiset, että hyviä sijoituspäätöksiä toistuvasti tekevät henkilöt voisivat niissä pärjätä. Samalla valintaperustelujen ja kisan avoimuuden avulla muut voisivat nähdä, miten menestyvät sijoittajat valintansa tekevät.

Siksipä pistinkin pystyyn erilaisen sijoituskisan. Kokeilin hiukan samansuuntaista kisaa parin ystäväni kanssa jo talvella 2013 - 2014. Ja nyt helmikuussa käynnistin kisan isommalle joukolle Kauppalehden keskustelupalstalla.

Aloitan nyt blogissani kisatilanteen seurannan. Aina kun päivitän kisataulukkoa, päivitän sen myös tänne Kuukauden nousija - sijoituskisa sivulle. Sieltä löytyy kisatilanne, säännöt ja hiukan tarkempi selostus, mistä oikein on kyse.

Voit siis helposti seurata kisatilannetta blogistani. Varsinainen kisa käydään kuitenkin Kauppalehden keskustelupalstalla. Jos siis haluat seurata kaikkia kisan käänteitä ja kommentteja, kannattaa ottaa seurantaan myös  tämä keskusteluketju KL:n keskusteluissa.

Ja jos innostuit kisasta, voit halutessasi myös jälki-ilmoittautua mukaan. Siitä vain ilmoittautumisviestiä keskusteluketjuun. Käytännössä joudut kyllä tällöin lähtemääm jonon hänniltä, jotta kisassa alusta asti mukana olleet eivät koe suosittavan jälki-ilmoittautuneita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti